Mega vs giga: Szoboszlai-Messi párharc lesz a BL csoportkörében

Szeptember közepén indul az új Bajnokok Ligája szezon.

2021. augusztus 27., 10:57

Szerző:

A három magyar játékost, köztük Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó Lipcse labdarúgó csapata a Paris Saint-Germannel és a Manchester Cityvel is közös csoportba került a Bajnokok Ligája 2021/22-es idényének csoportkörében –  derül ki az UEFA csütörtök esti sorsolásából. A magyar tehetség így nem kizárt, hogy a világ két legjobb támadójával, Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval is összecsap a továbbjutásért – már amennyiben utóbbi valóban a Manchester Cityhez igazol. 

Az eseményen az elmúlt szezon legjobbjai is különleges díjban részesültek. Az év játékosa díjat a Chelsea csapatával BL-t és a Szuperkupát nyerő Jorginho kapta, aki az olasz nemzeti tizeneggyel Európa-bajnoki díjat is ünnepelhetett. Az év edzője a londoni együttes kapitánya, Thomas Tuchel lett. Mellettük Erling Haalandot, N'golo Kantét és Ruben Diast is díjazták az előző szezonban nyújtott teljesítményük miatt.

A csoportkörben parázs párosításnak ígérkezik az Inter és a Real Madrid, illetve a Barcelona és a Bayern München párharca is, azonban egyértelműen az A-csoport tekinthető a halálcsoportnak. A nyári nagy bevásárlást tartó PSG együttese ugyanis olyan nevekkel állhat majd ki a pályára, mint Lionel Messi, Neymar, vagy épp Donnarumma. A Manchester City szintén komoly veszélyeket tartogat az RB Leipzig együttese számára. A csoportkör első fordulóját szeptember 14-én és 15-én rendezik, míg az utolsó körre december 7-8-án kerül majd sor. Tavasszal a csoportok első és második helyén végző együttesek vehetnek részt, míg a harmadikok az Európa Ligába kerülnek át. Az egyenes kieséses szakasz február közepén veszi majd kezdetét, a BL-döntőt pedig május 28-án Szentpéterváron játsszák.

(Kiemelt kép: Szoboszlai Dominik, a Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a VfB Stuttgart ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában játszott RB Leipzig - VfB Stuttgart mérkőzésen Lipcsében 2021. augusztus 20-án. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)