Szilágyi Áron ismét aranyérmes

Megnyerte a budapesti férfi kard világkupát az olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

2023. március 25., 18:39

Szerző:

A tavalyi győzelme után Szilágyi Áron ismét megnyerte a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupát.

A háromszoros olimpiai bajnok vívó georgiai, kazah, amerikai és egyiptomi ellenfélen keresztül jutott el szombaton a BOK Csarnokban az elődöntőig. Ott Gu Bon Gillel csapott össze, és magas színvonalú asszóban győzte le hat tus különbséggel a dél-koreai válogatottal kétszeres olimpiai, négyszeres világbajnok ellenfelét.

A tavaly nyáron az egyéni világbajnoki aranyérmet is begyűjtő magyar vívó a döntőben az elmúlt évben Európa-bajnok georgiai Sandro Bazadzéval mérkőzött és 10-14-ről fordítva győzött.

(Kiemelt kép: Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.