Roland Garros – Marozsán is kiesett

Jani Réka után Marozsán Fábián is kiesett szerdán a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában.

2023. május 24., 15:22

Szerző:

A világranglista 115. helyén álló Marozsán Fábián, aki egy hete legyőzte a friss világelső Carlos Alcarazt Rómában, hétfői könnyed sikere után szerdán a rangsorban csupán 200. kínai Sang Csün-csenggel csapott össze, aki ellen nem ment neki a játék. Az első játszmában rögtön első adogatójátékát elveszítette a 23 éves magyar teniszjátékos, akinek a folytatásban nem volt esélye visszavenni azt, ráadásul 3:5-nél megint nem tudta saját szerváját megnyerni, így a szettet is elbukta.

A második játszma lényegesen szorosabban alakult, legalábbis a játék képe alapján, mivel Marozsán saját szerváit egy kivételével könnyedén nyerte, riválisa adogatásainál pedig többször is közel volt ahhoz, hogy elvegye, de öt bréklabdájából egyet sem tudott pontra váltani, míg a kínai egyetlen lehetőségével élni tudott, ami győzelmet és továbbjutást ért számára. A meccs 85 percig tartott. 

A 18 éves ázsiai rivális megverte Marozsánt a januári Australian Open selejtezőjében, majd ugyanott Piros Zsombort is búcsúztatta. Később Sang lett az első kínai férfi játékos, aki meccset nyert az AO főtábláján. 

Marozsán és Jani Réka búcsújával eldőlt, hogy a Roland Garros főtábláján Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna próbál szerencsét egyéniben és párosban is, míg Babos Tímea csak párosban indul.

(Kiemelt képünkön: Marozsán Fábián. Fotó: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP. )

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.