Roland Garros – Bondárék búcsúztak a negyeddöntőben

Bondár Anna is búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságtól, így a felnőtt mezőnyben nincs már magyar versenyben Párizsban.

2023. június 6., 15:33

Szerző:

Bondár Anna és a belga Greet Minnen kettőse kedden a második helyen kiemelt amerikai Jessica Pegula, Coco Gauff duóval csapott össze a francia nyílt teniszbajnokság a negyeddöntőjében. Két brékkel a rivális fél óra elteltével már a szettért adogathatott, de elsőre nem sikerült előnybe kerülnie. Miután Bondárék elvették a szervajátékukat, esélyük volt felzárkózni 5:3-ra, 40-0-ről azonban elbukták Minnen adogatását, így 36 perc után vezetett az ellenfél.

A második játszmát Bondárék kezdték jobban, 3:1-re és 4:2-re is vezettek, 4:5-nél azonban a Hajdúszoboszló SE 26 éves játékosának a meccsben maradásért kellett adogatnia. Bár Peguláéknak két mérkőzéslabdája is volt, a magyar, belga kettősnek sikerült egyenlítenie, majd a szett rövidítéssel zárult. Ebben az amerikaiak gyorsan 5-1-re elléptek, s innen már nem volt visszaút Bondár és Minnen számára. A találkozó 1 óra 42 percig tartott.
A két páros tavaly ugyancsak a negyeddöntőben találkozott egymással a Roland Garroson, akkor is a tengerentúliak nyertek, mégpedig 6:4, 4:6, 6:4-re.
Eredmény női páros, negyeddöntő: Jessica Pegula, Coco Gauff (amerikai, 2.)-Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:2, 7:6 (7-2)

(Kiemelt képünkön: A belga Greet Minnen és a magyar Anna Bondar a Roland Garros francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyének első fordulójában Párizsban. Fotó: BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP)