Babos Tímea párosban már búcsúzott a Roland Garrostól

Párosban Anna Danyilina kazah játékossal idén nem sikerült Babos Tímeának a Roland Garroson az, ami korábban 2019-ben és 2020-ban igen.

2023. június 3., 14:46

Szerző:

Babos Tímea szombaton búcsúzott női párosban a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A magyar játékos és a kazah Anna Danyilina kettőse 3:3-ig fej fej mellett haladt a 14. helyen kiemelt tajvani Latisa Csan, Hao-Csing Csan duóval, utána brékelőnybe került, de a rivális azonnal javítani tudott fogadóként. Baboséknak később további négy bréklehetősége volt, de egyikkel sem éltek, így az első játszmáról rövidítés döntött, melyben az ázsiai páros bizonyult jobbnak.

A folytatásban 1:1-nél a magyar érdekeltségű duó veszítette el az adogató játékát, majd 5:3-nál ez újra megtörtént, így a tajvaniak 97 perces csatában jutottak tovább.

Babos korábban 2019-ben és 2020-ban is megnyerte a Roland Garrost párosban.

Eredmény:
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Latisa Csan, Hao-Csing Csan (tajvani)-Babos Tímea, Anna Danyilina (magyar, kazah) 7:6 (7-3), 6:3
korábban:
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Aojama Suko, Sibahara Ema (japán, 7.) 6:4, 6:4

(Kiemelt kép: Babos Timea (WTA 115) reagál a belga Bonaventure és a magyar Babos közötti teniszmérkőzés közben az ausztrál nyílt tenisz Grand Slam-torna női egyes versenyének első fordulójában 2021. február 8-án, hétfőn a Melbourne Parkban (Melbourne, Ausztrália). Az ausztrál Grand Slam-torna 2021-es kiadása három hetet csúszik a folyamatban lévő pandémiák miatt. PATRICK HAMILTON / BELGA MAG / Belga via AFP)