Kifizették a húszmilliós bánatpénzt a románok Rapport Richárdért

Húszmillió forintnyi bánatpénzt fizettek a románok Rapport Richárdért, így a januári szupertornán már román színekben sakkozhat a világklasszis.

2022. december 14., 07:06

Szerző:

A világranglistán a legelőkelőbb helyen álló magyar sakkozóért, Rapport Richárdért 50 ezer euró bánatpénzt fizetett Románia árulta el a szövetség elnöke, Szabó László a sportal.hu-nak.

Rapport a januári, Wijk aan Zeeben rendezett szupertornán már román színekben állhat rajthoz. A Magyarországról előbb Belgrádba, majd Bukarestbe költöző nagymester visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy román milliárdostól, és mivel a hazai szövetség nem tudta támogatni, az országváltás mellett döntött. 

Rapport a 14. helyen áll a decemberi világranglistán, 2740 Élő-ponttal, és így a legjobb magyar Almási Zoltán lett, aki a 62. pozíciót foglalja el. Rajta kívül nincs is a százban magyar játékos, ami a hazai hagyományokat ismerve lehangoló, különösen, mert a következő, 2024-es sakkolimpiát Budapest rendezheti meg.

(Kiemelt képünk: Rapport Richárd. MTI/EPA/EFE/Fernando Villar)

Tegnap 17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.