Kifizették a húszmilliós bánatpénzt a románok Rapport Richárdért

Húszmillió forintnyi bánatpénzt fizettek a románok Rapport Richárdért, így a januári szupertornán már román színekben sakkozhat a világklasszis.

2022. december 14., 07:06

Szerző:

A világranglistán a legelőkelőbb helyen álló magyar sakkozóért, Rapport Richárdért 50 ezer euró bánatpénzt fizetett Románia árulta el a szövetség elnöke, Szabó László a sportal.hu-nak.

Rapport a januári, Wijk aan Zeeben rendezett szupertornán már román színekben állhat rajthoz. A Magyarországról előbb Belgrádba, majd Bukarestbe költöző nagymester visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy román milliárdostól, és mivel a hazai szövetség nem tudta támogatni, az országváltás mellett döntött. 

Rapport a 14. helyen áll a decemberi világranglistán, 2740 Élő-ponttal, és így a legjobb magyar Almási Zoltán lett, aki a 62. pozíciót foglalja el. Rajta kívül nincs is a százban magyar játékos, ami a hazai hagyományokat ismerve lehangoló, különösen, mert a következő, 2024-es sakkolimpiát Budapest rendezheti meg.

(Kiemelt képünk: Rapport Richárd. MTI/EPA/EFE/Fernando Villar)

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.