Pelé üzent a kórházból

A brazil futballegenda üzenetében beszámolt állapotáról, megköszönte a törődést és arra kért: kövessük a brazilok meccseit a világbajnokságon. 

2022. december 4., 10:08

Szerző:

Mint azt korábban megírtuk: nem hozta a várt eredményt, így leállították a vastagbélrákkal küzdő Pelé kemoterápiás kezelését. A hír világszerte aggodalmat keltett a futballszeretők körében, a brazil legenda ezért a nyilvánossághoz fordult, amelyben megköszönte a feléje áradó szeretett és aggódást. 

„Barátaim, szeretnék mindenkit bíztatni és megnyugtatni. Erős vagyok, sok reménnyel és folytatjuk a kezelésemet. Szeretném megköszönni az egész orvosi és ápolói csapatnak a sok törődést, amit kaptam. Nagyon hiszek Istenben, és a szeretet, amelyet kapok tőletek minden egyes üzenetben, a világ minden tájáról feltölt energiával.

Nézzétek Brazíliát a világbajnokságon! Nagyon szépen köszönök mindent!”

– írta Pelé.

(Kiemelt képünk: Az 1981. május 14-én készült archív felvételen Pelé brazil labdarúgó a 34. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A 82 éves ikont 2022. november 29-én Sao Paulóban kórházba szállították, hogy az orvosok szerint újraértékeljék a kemoterápiát, amelyet a 2021 szeptemberében vastagbéldaganatának eltávolítása céljából végzett műtétje óta kap. Fotó: Ralph GATTI / AFP)