Kiváló magyar eredmények születtek a távdobó világbajnokság pontyfogó kategóriájában

Romániában, Bukarest mellett rendezték a távdobás pontyfogó kategóriájának világversenyét, II. World Carp Casting Championshipet, amelyen kiváló magyar eredmények születtek.

2023. október 22., 19:23

Szerző:

A magyar válogatott a Medgyesi Zsolt, Bárdóczky Zoltán, Tóth László összeállításban vett részt a versenyen – írja a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) bejegyzése alapján a Pecaverzum.

A résztvevők két kategóriában (113 gramm light és 130 gramm heavy) mérték össze tudásukat. Mindkét kategóriában három-három dobásból a kettő legjobb átlaga számított be a végeredménybe.

A néhány éve elindított hazai bajnokságban edződött magyar csapat a győztes Románia és az ezüstérmes angol csapat mögött a harmadik helyet szerezte meg 216,806 méteres átlaggal.

Eredmények:

Románia: 220,971 méter

Anglia: 218,604

Magyarország: 216,806

Külön öröm, hogy Tóth László a 130 gramm kategóriában második, az összetett egyéni kategóriában harmadik lett.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Országos Horgász Szövetség – MOHOSZ Facebook oldala)

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.