Özil visszavonul

A 34 éves, török származású német játékos sorozatos sérülései miatt vonul vissza.

2023. március 22., 13:56

Szerző:

Instagram-oldalán jelentette be a világbajnok Mesut Özil, hogy befejezi profi pályafutását – írja a 444.hu. A 34 éves, török származású német játékos az İstanbul Başakşehir FK játékosaként vonul vissza.

A posztjában, amiben megköszöni az összes klubjának, csapattársának, és szurkolójának, hogy támogatták pályafutása során, Özil azt írja, hogy sorozatos sérülései miatt is döntött inkább úgy, hogy befejezi karrierjét.

(Kiemelt képünk: 2021. január 27-én Isztambulban készített kép Mesut Özilről, a Fenerbahce leendő játékosáról az igazolását bejelentő sajtótájékoztatón. A korábbi világbajnok 34 éves, török származású német játékos 2023. március 22-én bejelentette visszavonulását. MTI/EPA/Sedat Suna)

A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó Fucsovics Márton három pozíciót rontva az egy héttel korábbihoz képest a 83. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos.

Klucsár Marcell nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap, a győztes 11 óra 39 perc 58 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

Primož Roglič nyerte a Giro d'Italia 106. kiírását vasárnap, ezzel az olasz országúti kerékpáros körverseny történetének első szlovén bajnoka lett. A záróetapon a pályafutása utolsó szezonját teljesítő brit Mark Cavendish diadalmaskodott.