Öttusa vk-döntő: Bronzérmes a magyar páros vegyes váltóban

Bronzérmet nyert a Bauer Blanka, Szép Balázs páros vegyes váltóban az öttusázók törökországi világkupa-döntőjében, Ankarában.

2023. június 4., 15:54

Szerző:

 A vasárnapi versenyben 11 kettős indult, a magyarok a vívás után 12 győzelemmel és 28 vereséggel még csak a tizedik helyen álltak. A lovaglásuk viszont a mezőnyben egyedüliként hibátlanul sikerült, majd a bónuszvívásban két győzelemmel négy pluszpontot szereztek, így összesítésben négy pozíciót előreléptek. A bónuszvívás közben elkezdett esni az eső, emiatt – Martinek János szövetsági kapitány tájékoztatása szerint – egy órát állt a verseny.

A 2x100 méteres úszásban hetedik lett a magyar kettős 2:04.43 perccel, ezzel a kombinált szám előtt – melyben mindkét váltótagnak 3x600 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva – maradt a hatodik helyen. Az összetett számban a magyarok voltak a legjobbak 12:40.81 perccel, így sikerült a harmadik helyig előrelépniük.

A kapitány a magyarok teljesítményét értékelve kiemelte a hibátlan lovaglást és a kombinált számot, melyben a legjobb eredményt érték el. Győzött a Kim Szun Vu, Dzsun Vung Te dél-koreai duó 1359 ponttal, második lett a Rebecca Castaudi, Christopher Patte francia páros 1338-cal, a magyarok pedig 1332-vel végeztek a harmadik helyen.

Az egyéni versenyben szombaton Bőhm Csaba negyedik, Szép Balázs hetedik lett. A nők 18-as fináléjában nem volt magyar. A két győztes, az egyiptomi Mohanad Saban és az olasz Elena Micheli olimpiai kvótát szerzett.

A vk-döntőn a sorozat négy állomásán szerzett pontok alapján lehetett részt venni.

(Kiemelt képünk: Szép Balázs (jobbról) a férfi döntő vívás számában az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. április 30-án. MTI/Kovács Anikó)

2023. szeptember 30., 13:15

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.