Tizedik a magyar női váltó az öttusa vb-n

A tizedik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Erdős Rita páros a nők váltóversenyében, az alexandriai öttusa-világbajnokságon.

2022. július 25., 19:59

Szerző:

A magyarok a délelőtti körvívásban 11 győzelmet arattak, ezzel tizedikek voltak.

A délutáni program az új lebonyolításnak megfelelően rövid szünetekkel zajlott le.

A lovaspályán nem tudott végigmenni a magyar duó, mert az első váltótag, Alekszejev lova az egyik akadálynál korábban ugrott el, elakadt a lába és bukott. Kállai Ákos szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére arról számolt be, hogy a versenyzőnek megrándult a kisujja, de nagyobb baja szerencsére nem lett. Hozzátette, hogy a szükségesnél jobban be vannak szorítva az akadályokba a rudak, így azokat ilyen esetben nehezebben verik a lovak.

Azzal, hogy ebben a számban pont nélkül maradtak a magyarok, elvesztették esélyüket arra, hogy előrébb lépjenek, de azért folytatták a versenyt. Bónuszvívásban két pluszpontot szereztek, a 2x100 méteres úszásban pedig 2:15.84 perccel tizedik lettek.

A szülés után visszatért, csapatban vb- és Eb-aranyérmes Alekszejev, illetve az idén junior Európa-bajnok Erdős a kombinált számnak - melyben a váltótagoknak egyenként két lövősorozattal megszakítva 3x600 métert kellett futniuk - a mezőny végéről vágott neki, és nagy hátránya miatt nem is léphetett előre. Ugyanakkor a lövészetekkel megszakított futást 14:10.00 perccel a harmadik legjobb eredménnyel teljesítette.

A dobogóra az egyiptomi, a mexikói és a dél-koreai csapat állhatott fel.

Az egyiptomi vb második napján tíz kettős versenyzett az érmekért.

Eredmények (a UIPM eredményközlője alapján):
női váltó, világbajnok:
-------------------------
Haidi Morszi, Amira Kandil (Egyiptom) 1298 pont
2. Mariana Arceo, Mayan Oliver (Mexikó) 1291
3. Kim Sze Hi, Kim Szun Vu (Koreai Köztársaság) 1260
...10. Alekszejev Tamara, Erdős Rita 911

Kedden a férfi egyéni és csapatverseny selejtezőjét rendezik.

(Kiemelt kép forrása: Alekszejev Tamara, Facebook)

Tegnap 21:41

A hónap végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 20 ponttal, 84-64 arányban kikapott Horvátországtól csütörtökön Opatijában.