Egymilliárd forinttal emeli az olimpiai felkészülésre szánt keretet a kormány

2020. január 11., 14:53

Szerző:

A kormány több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre, és több mint 100 millió forinttal emelte meg a doppingellenes feladatokra fordítható összeget – közölte a sportért felelős államtitkár szombati évnyitó sajtótájékoztatóján Budapesten.

Szabó Tünde
Fotó: Wikipédia

A sport továbbra is nemzetstratégiai ágazat, a célok pedig változatlanok: minden gyermek sportoljon, ehhez legyenek megfelelő színvonalú sportlétesítmények, illetve ebben az évben is minél több kiemelkedő sporteseménynek adjon otthont Magyarország" – jelentette ki Szabó Tünde.

A tokiói olimpiáról szólva megjegyezte, hogy a magyar sportolók eddig 58 kvótát szereztek, de biztos abban, hogy ez a szám a emelkedni fog, mert jelentős események vannak még hátra. Hozzátette: a magyar létszámot a csapatsportágak is növelni is tudják még, megemlítve a vasárnap a Duna Arénában kezdődő vízilabda Európa-bajnokságon szereplő férfi és női vízilabda-, valamint a márciusi győri kvalifikációs tornán résztvevő női kézilabda-válogatottat.

Az államtitkár kifejtette:

azért emelték meg több mint egymilliárd forinttal az olimpiai felkészülésre szánt támogatást, hogy

a versenyzőknek és az őket felkészítő szakembereknek kizárólag az előttük álló feladatokra kelljen koncentrálniuk.

A doppingellenes feladatok ellátására szánt plusz 100 milliónak köszönhetően idén állami finanszírozásból 1500-nál is több ellenőrzést fognak elvégezni a magyar sportolóknál.

Ebben az évben csaknem 140 hazai rendezésű nemzetközi sporteseményt támogat a kormány.