A Newcastle viheti Szoboszlait

Csillagászati összegekről szólnak a hírek.

2023. május 11., 19:54

Szerző:

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Newcastle United akár évente bruttó tízmillió fontot (4,25 milliárd forint) is fizetne Szoboszlai Dominik szolgálataiért, már persze, ha meg tud egyezni a harmincszoros válogatott középpályás jelenlegi klubjával, az RB Leipziggel.

A „szarkák” becenévre hallgató angol klubnak jó esélye van, hogy megszerezze a Bajnokok Ligája-szereplésre jogosító első négy hely valamelyikét a bajnokságban (jelenleg a 3. helyen állnak), és akkor feltétlenül szükségük lesz egy fiatal irányító középpályásra, hogy hosszú távon építhessék a csapatot.

Szoboszlai pedig megfelel az elvárásoknak: 22 éves kora ellenére már jó ideje a Bundesligában „edződik”, és a hírek szerint több nagy klub is felfigyelt rá korábban – Angliából hírbe hozták a Liverpoolal és a Chelsea-vel is, Olaszországból pedig a frissen bajnokságot nyert Napoli érdeklődéséről lehetett hallani.

Az már korábban kiderült, hogy a lipcsei klubnál 2026-ig szerződésben álló Szoboszlai kivásárlási ára jelenleg 70 millió euró körül mozog.

Esterházy Mátyás, a játékos menedzsere a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, hogy Szoboszlai egyelőre erre a szezonra koncentrál: csapata a német bajnokságban a dobogóért harcol, a német kupában pedig döntőre készül, így a folytatásról csak a bajnokság végeztével érdemes beszélni.

(Képünkön Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában játszott RB Leipzig-SC Freiburg mérkőzésen Lipcsében 2022. november 9-én. Az RB Leipzig 3-1-re győzött. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.