Nemzetek Ligája: ismét a németekkel egy csoportban

A magyar labdarúgó-válogatott ismét azonos négyesbe került a német csapattal a Nemzetek Ligája 2024/25-ös idényének csütörtöki sorsolásán.

2024. február 8., 19:26

Szerző:

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a Nemzetek Ligája előző kiírásban, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportkörében is összekerült a németekkel. A másik két ellenfél Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz.

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott csoportelsőként, méghozzá veretlenül kvalifikált az Európa-bajnokdásra. Marco Rossi csapata 1986 után jutott ki nemzetközi tornára egyenes ágon (sőt, csoportelsőként) így mint részt vevő ország a magyar válogatott szurkolói nagyobb számban igényelhettek belépőjegyeket a mérkőzésekre – emlékeztet az Index

Így várjuk az ellenfeleket

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott játékosai közül Dibusz Dénes, Loic Nego és Nagy Zsolt már korábban reagált a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének sorsolására.

„Az előző Eb-hez képest képest talán kevésbé beszélhetünk gyilkos csoportról. Nem menne csodaszámba, ha sikerülne a csoportból a továbbjutás. És persze külön pikantéria, hogy a rendező ország is a mi csoportunkba került. Biztosan nagyon érdekes találkozók lesznek”

– mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak.

Nagy Ádám nem akarom azt mondani, hogy örülök a csoportnak, ha reálisan nézzük, akkor úgy érzem, egy abszolút közepes csoportba kerültünk. Örülök a németeknek, hiszen így revansot vehetünk az előző Európa bajnokságért. Összességében három nagyon jó mérkőzést várok – mondta a válogatott a csatornának.

Loic Nego, a válogatott védője, a Le Havre légiósa a Nemzeti Sport Online-nak úgy fogalmazott: Nem könnyű a csoport, minden csapatnak nehéz dolga lesz. Odahaza Le Havre-ban néztem a sorsolást a családommal, mindenki izgatott volt, vajon kik lesznek a riválisaink. Közel voltunk hozzá, hogy nyitómérkőzést játsszunk a házigazda németek ellen, ami igencsak különleges lett volna, hiszen az ilyen nagy tornák első meccsei rendre kitüntetett figyelmet kapnak. De az esélyeket illetően mindegy, kivel mikor találkozunk a csoportban. Van esélyünk jó eredményt elérni, nem félünk senkitől, alaposan felkészülünk a tornára, és Németországban mindent kiadunk magunkból.

Nagy Zsolt, a válogatott védője, a Puskás Akadémia játékosa: Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoportunk. A németeknek örültem, a közelmúltban ellenük már megmutattuk, hogy tudunk jól játszani ellene, és jó eredményt elérni. Nagy neveik vannak a keretükben, tele vannak remek futballistákkal, de az eredményeik gyengébben alakultak az utóbbi időben. Svájc legalább ilyen erős csapat, rendszeres résztvevői az ilyen nagy tornáknak, a negyedik kalapból az olaszok után leginkább őket kellett volna elkerülni. Alaposan fel kell rájuk készülni, nagyon jó csapat. A csoportban a továbbjutásra is egyértelműen esélyesek. A Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzést követően még a stadionban néztem a többiekkel a sorsolást.

(Kiemelt kép: a magyar válogatott játékosai ünnepelnek a szurkolókkal a Magyarország–Montenegró mérkőzést követően 2023. november 19-én. Kurucz Árpád / Anadolu / AFP-n)