Nem engedik szabadon az amerikai sztárkosarast az oroszok

Legkorábban májusban térhet haza Brittney Griner.

2022. március 17., 17:20

Szerző:

Májusig őrizetben marad Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, aki februárban drogbirtoklás miatt került rács mögé Moszkvában. Brittney Griner történetével a 168 is foglalkozott.

A Himki területi bíróság csütörtökön közölte, hogy május 19-ig meghosszabbította az Euroliga-címvédő Jekatyerinburg és a WNBA-s Phoenix Mercury világbajnok centerének a fogva tartását. A 31 éves játékost a seremetyevói repülőtéren állították elő, mivel a táskájában kannabisz tartalmú olajat találtak.

Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást Griner ellen, akire 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható.

A 2014 óta az uráli klubnál légióskodó kosaras nem érdekelt az Euroliga jelenleg zajló negyeddöntőjében, mivel a veretlen Jekatyerinburgot az ukrajnai háború miatt – a többi orosz csapattal együtt – kizárták a nemzetközi kupaküzdelmekből.

(Kiemelt kép: Brittney Griner hivatalos Facebook oldala)

A magyar férfi vízilabda-válogatott roppant magabiztosan, 14 góllal nyert a brazil csapattal szemben a hazai rendezésű világbajnokságon, a Margitszigeten szereplő A csoportban, csütörtökön.