Őrizetbe vettek egy amerikai sztárkosarast Oroszországban

Emiatt került rács mögé a kétszeres olimpiai bajnok.

2022. március 5., 20:29

Szerző:

Az orosz szövetségi vámszolgálat szombaton közölte, hogy őrizetbe vették Brittney Griner amerikai kosárlabdázót, miután a Moszkva melletti Sheremetyevo repülőtéren hasisolajat tartalmazó vape-patronokat találtak a poggyászában. A vámszolgálat közleménye szerint a reptéri átvizsgálás még februárban történt, valószínűleg Griner néhány napja már őrizetben van.

A vámszolgálat közleményében tudatta, hogy a játékos két olimpiai aranyérmet nyert az Egyesült Államokkal, de a nevét nem árulták el. A TASZSZ orosz hírügynökség azonban egy bűnüldözési forrásra hivatkozva Brittney Grinert, a Phoenix Mercury hétszeres WNBA All-Star centerét nevezte meg.

A vámhivatal közzétett egy videót, amelyen a repülőtéren egy Grinernek látszó, maszkot és fekete pulóvert viselő utas látható, amint átmegy a biztonsági ellenőrzésen. A videón látható, amint egy személy kivesz egy csomagot az utazó táskájából. A sportolónő ellen büntetőeljárás indult nagy mennyiségű kábítószer szállítása miatt, amiért akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat, amit Oroszországban kell letöltenie. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.

(Kiemelt kép: Brittney Griner hivatalos Facebook oldala)

15:10

Legalább tizenhárman meghaltak és többen megsebesültek az Ukrajna keleti részén található Dnyipropetrovszk megyében az éjszaka folyamán zajló tüzérségi támadásokban, melyek során Grad rakéta-sorozatvetőt is bevetettek – közölte Valentin Reznyicsenko kormányzó szerdán.

14:40

Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták, miután Olaszország csatlakozott az Európai Unió augusztustól érvényes veszélyhelyzeti tervéhez, amely fogyasztáscsökkentést ír elő.