Negyedik helyet szerzett Hosszú Katinka 400 vegyesen

Címvédőként kapott ki a zárónapon egy 15 éves kanadai úszótehetségtől.

2022. június 25., 19:26

Szerző:

400 méter vegyesen negyedik helyen végzett a döntőben Hosszú Katinka, írja a Telex. A szám címvédőjeként most a kanadai Summer McIntosh verte meg, aki már az elődöntőben három másodpercet vert rá, és így 15 évesen lett aranyérmes. Hosszú eddig 400 méter vegyesen ötször tudott győzedelmeskedni, most 4:32,04-es időt ért el. Mögötte egy másik magyar versenyző, Mihályvári-Farkas Viktória csapott be a kilencedik helyen.

Summer McIntosh 4:32,04 időt úszott a döntőn.

„Izgalmas verseny volt, 2010 óta először fordult elő, hogy nem hallgattam zenét, mert hallgatni akartam a közönség hangját és erejét. Tök jó lett volna a bronz, tudtam, hogy Emmát kell megelőzni érte, majdnem egy másodperccel jobb volt most. Nem rossz ez a negyedik hely, megküzdöttem érte. Az augusztusi Eb-re jó előjel” – nyilatkozta Hosszú a döntő után.

 

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a tokiói olimpián 2021. július 26-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.