Lekapcsolta Messit a kínai rendőrség

A sztárfocista Kínába utazott az argentin válogatottal, ahol felkészülési mérkőzést játszik az ausztrálok ellen. Váratlan vészhelyzet árnyékolta be az örömfocit.

 

2023. június 14., 18:09

Szerző:

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi nagy hibát követett el, ugyanis nem az argentin, hanem a spanyol útlevelét vitte magával a kínai útra, és abban nem volt érvényes kínai vízum – írja a Mirror nyomán a nuus.hu.

Ennek eredményeként a kínai rendőrség letartóztatta a világsztár focistát a pekingi repülőtéren – számolt be a brit bulvárlap. A kínai rendőrség két órán át tartóztatta fel a világsztár focistát, míg kiállították számára az érvényes dokumentumot, és beengedték az országba.

A kellemetlen esetről videó is készült, a történtek láthatóan nem derítették jókedvre a sztárt.

 (Kiemelt kép: Lionel Messi és csapattársai eérkeznek az Argentína–Ausztrália nemzetközi barátságos mérkőzés edzése előtt a pekingi Beijing Workers' Stadionba, 2023. június 14-én. Fotó: Zhang Chen / Xinhua via AFP)

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.