Magyar siker a női kosárlabdában: négy ponttal legyőztük a portugálokat

A júniusi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott a hétfői 14 pontos siker után, kedden négy ponttal legyőzte Portugáliát Székesfehérváron.

2023. május 23., 15:49

Szerző:

Két győzelemmel kezdte meg a felkészülést Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a múlt héten, előbb 87-64-re, majd 94-62-re verte az Eb-házigazda szlovénokat Celjében és Slovenske Konjicében. A női kosárlabda válogatott ezután ismét elfoglalta a magyar szövetség székesfehérvári edzőközpontját, ahol hétfőn 79-65-re legyőzte a portugálokat, főként Török Ágnes 16 és Kiss Virág 12 pontja révén.

A keddi meccsre az előző napi főszereplők közül Kiss, Határ Bernadett, Ruff-Nagy Dóra, Aho Nina és Wentzel Nóra nem öltözött be. Az első négy percben a hazaiak csak két pontot hoztak össze, ekkor 2-9 állt a nagyórán, és csak a 15. percben sikerült átvenni a vezetést Varga Alíz duplájával. A nagyszünetben 27-23 volt az állás.

Fordulás után főként Török és Mérész Beatrix kosaraival tartotta előnyét a nemzeti csapat, miközben mindkét gárda gyengén célzott a triplavonalon túlról, ez azonban fokozatosan elolvadt, és az utolsó negyed 40-38-ról indult. Az Eb-ről lemaradt ellenfél két pontnál már nem tudott közelebb férkőzni, így a magyarok végül megnyerték negyedik felkészülési meccsüket is.

„A felkészülés felénél tartunk, sikerült valamivel pontosabb képet kapnunk a keretről, amelyet pénteken szűkítünk majd kicsit” – nyilatkozta Székely Norbert. „Kiss Virág egy kisebb sérülés miatt nem játszott ma, alacsony szerkezettel voltunk a pályán, ami azért nem lesz valószínű forgatókönyv az Eb-n. Goree Cyesha a jövő héten csatlakozik hozzánk Sopronban, ami pedig Határ Betti térdét illeti, két meccset egymás után még nem tud végigjátszani, még bedagad a térde, de az Eb-re szeretnénk felépíteni őt, hogy többet lehessen a pályán. A spanyolok ellen alaposan fel kell majd kötnünk gatyánkat, mivel Európa talán legerősebb csapatáról van szó” – utalt arra, hogy a válogatott június 9-én és 10-én a spanyolok ellen zárja az Eb-felkészülést Sopronban.

(Kiemelt képünk: Kiss Virág a Portugálok elleni meccsen. Fotó: MKOSZ/Girgasz Peter/Facebook. )