Magyar siker a kettesfogathajtó-világbajnokságon

Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat – Osztertág Kristóffal és ifj. Fekete Györggyel kiegészülve – megvédte címét a franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.

2023. október 1., 16:32

Szerző:

Az immár nyolcszoros világbajnok Hölle és a válogatott sikerével sorozatban hatodszor mind a két aranyérem Magyarországé lett, ami egyedülálló a sportág történetében. Tíz és nyolc éve az egyéni küzdelmet a magyar szövetség jelenlegi elnöke, a 12-szeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte, 2017-ben, 2019-ben, 2021-ben és most Hölle bizonyult a legjobbnak. Ifj. Fekete és Osztertág sem első vb-címét ünnepelte, előbbi 2021-ben, utóbbi pedig 2019-ben lett aranyérmes a csapattal. 

A 26 éves Hölle a díjhajtást fölényesen megnyerte, majd a szombati maratonhajtásban még növelte is az előnyét, éllovas pozícióját pedig a vasárnapi akadályhajtásban simán megőrizte.

(Kiemelt képünk: Hölle Martin. Fotó: Fogathirek.hu hivatalos FB oldala)

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.