Világbajnok lehet ma a magyar kézilabda-válogatott

Franciaország ellen játszik ma világbajnoki döntőt a magyar női U20-as kézilabda-válogatott a szkopjei világbajnokságon. 

2024. június 30., 12:35

Szerző:

Ismét világbajnok lehet az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott, miután 28-24-re legyőzte Hollandiát a szkopjei U20-as női kézilabda világbajnokság pénteki elődöntőjében – írja a 24.hu. A vasárnap 17:30-kor kezdődő döntőben ellenfele az a Franciaország lesz, aki Dánia ellen aratott 32-26-os győzelmet a torna másik elődöntőjében. A nemzeti együttes sorozatban harmadik vb-döntőjébe jutott be: a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon a norvégokat verte meg, majd 2022-ben kikapott a skandinávoktól Szlovéniában.

Nem volt egyszerű a hollandok elleni mérkőzés, sokáig ők játszottak jobban és a félidőben is ők vezettek 15-12-re. A mérkőzés utolsó tíz percében azonban magára talált a magyar csapat, Zaj Klára nagyszerűen védett, így az 58. percre már 28-22 volt az eredmény, és simán belefért, hogy az utolsó három percben ne szerezzenek gólt. A magyar szövetség honlapja szerint Faragó Lea hat, Kovács Anikót öt góllal, Zaj pedig tíz védéssel járult hozzá a sikerhez.

A felnőtt kézilabda-válogatott már az olimpiára készül

A héten Telkibe érkeztek az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott tagjai, akik a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir szerint tökéletes fizikális állapotban érkeztek a közös felkészülés kezdetére – írta a Nemzeti Sport. „Az egyéni feladatokat a lányok teljesítették, és arra készültünk, hogy az első napokban megpróbáljuk kiegyenlíteni a formájukat, de tökéletes fizikális állapotban vannak. Olyan eredmények születtek, hogy nem hittük el” – mondta az edző kedden, a Telkiben rendezett sajtóbeszélgetésen.

A keret jelenleg húszfős, a kapitánynak legkésőbb jövő péntekig kell hárommal szűkítenie a névsort. A Párizsba utazó játékosok közül 14 lakhat együtt az olimpiai faluban, a három tartalék pedig azon kívül egy szállodában. Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke felidézte, a hivatalos célkitűzés, az elnökség elvárása az volt, hogy a válogatott jusson ki az olimpiára, és ezt már teljesítette. Hangsúlyozta, nagyon bízik a lányokban, és nagyon reméli, hogy amit a debreceni olimpiai selejtezőtornán átéltek, az erőt ad nekik ahhoz, hogy úgy szerepeljenek, „hogy minden reményünk teljesüljön.”

(Képünkön a győztes magyar női junior kézilabda-válogatott a hollandok elleni elődöntő után, forrás: Magyar Kézilabda Szüvetség Facebook oldala)