Tovább jutnak a magyar női kézisek a legjobb négybe? Szavazzon!

magyar női kézilabda-válogatott ma délután a legjobb négy közé kerülésért játszhat a svéd csapattal a párizsi olimpián.

2024. augusztus 6., 12:22

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott ma 17.30-kor találkozik a svéd csapattal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. A játékok honlapján elérhető időrend szerint a magyarok a játéknap harmadik mérkőzését játsszák a skandinávok ellen Lille-ben, a Pierre Mauroy Stadionban.

A magyar női kézilabda-válogatott a harmadik helyen zárta a csoportkört a párizsi olimpián, mivel a B jelű hatos zárómérkőzésén a brazil csapat 30-19-re legyőzte az angolai együttest a Dél-párizsi 6-os Arénában.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány alakulata két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel öt pontot szerzett. A sikerükkel a negyeddöntőbe jutást kiharcoló dél-amerikaiak négy ponttal végeztek a negyedik helyen, míg a hárompontos Angola ötödikként már nem jutott tovább.

A magyar kapitány két helyen változtatott

Debreczeni-Klivinyi Kinga és Janurik Kinga is visszakerült a párizsi olimpia negyeddöntőjére készülő női kézilabda-válogatott keretébe. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a balátlövő Debreczeni-Klivinyi poszttársát, Kácsor Grétát váltotta, s Janurikkal is posztra cserélt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, ugyanis ő Szemerey Zsófi helyét vette át.

Reális cél volt a negyeddöntőbe jutás

Korábbi sajtóhírek szerint az erőviszonyokat tekintve a magyar női kézilabda-válogatott számára reális cél volt a negyeddöntőbe jutás. Hiszen a B csoportból toronymagasan kiemelkedett a házigazda, címvédő és világbajnok Franciaország, amellyel a magyarok az első mérkőzésüket játszották. Az ellenfelek sorából játékerő alapján az Afrika-bajnok Angola lógott ki némileg lefelé, bár egyszer – a 2007-es világbajnokságon – már sikerült legyőznie a magyar csapatot, amely tavaly decemberben a világbajnokság középdöntőjében a Horvátország elleni mérkőzésen új dimenzióba lépett. A 45. percben még hat, az 55. percben négy góllal vezettek a horvátok, de Klujber Katrinék nagy bravúrral fordítottak, és győzelmükkel megszerezték az olimpiai selejtezőtornán való indulás jogát.

Dánia már az elődöntőben

Mindeközben már az is kiderült, hogy Dánia, miután 29-25-re legyőzte a hollandokat, bejutott a női kézilabdatorna elődöntőjébe a párizsi olimpián. Bár a hollandok négy góllal elléptek a mérkőzés elején, a dánok még a szünet előtt fordítottak, előnyüket pedig a fordulás után tovább növelték.

Anne Mette Hansen és Emma Friis egyaránt hat találattal járult hozzá a dánok sikeréhez, míg a hollandoknál Dione Housheer és Bo van Wetering is hét gólt jegyzett.

A dánok a Norvégia-Brazília összecsapás győztesével vívják az elődöntőt.

(Kiemelt képünkön a magyar női kézilabda-válogatott. Forrás: Aris MESSINIS / AFP)