Magabiztosan verte Kazahsztánt a magyar női kézilabda-válogatott

Huszonhét gólos győzelem lett a vége.

2021. március 19., 18:59

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Kazahsztánt pénteken a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában – írja az MTI.

A házigazdák legeredményesebb játékosa Lukács Viktória volt hét góllal, Klujber Katrin hatszor talált be. Bíró Blanka nyolc, Janurik Kinga tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A magyarok szombaton Szerbiával, vasárnap az olimpiai címvédő Oroszországgal találkoznak, az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra a torna első két helyezettje jut ki.

A Nemzeti Sport azt írja, a meccs elején a kazahok a balátlövő Irina Alekszandrova vezérletével jó arányban értékesítették a helyzeteiket, így tartották a lépést a mieinkkel. A magyar válogatottból hiányzott a megfelelő koncentráció és a feszes védekezés az elején. A 9. percben a 2017-es vb után kapott újra szerepet a válogatottban az FTC karmestere, Szucsánszki Zita. A szünetre 12 gólos előnyt építettünk ki.

A második játékrészben, utolsóként a benevezettek közül Janurik Kinga is lehetőséget kapott, míg Szucsánszki folytatta a gólpasszok osztogatását, aztán nyolc assziszt után maga is feliratkozott a gólszerzők közé. Továbbra is igen eredményesen, közel 80 százalékkal támadtunk, míg a kazahoknak volt egy hatperces gólcsendjük. A vége 46-19 lett, a válogatott pedig szombaton 17:30-tól a szerbek ellen folytatja a selejtezősorozatot.

(Kiemelt kép: Zlata Zvjagina, a kazah és Kovacsics Anikó, a magyar válogatott játékosa a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 19-én. Fotó: MTI | Illyés Tibor)