Ma reggelre törölte a Facebook a Trollfocit

Egyelőre nem tudni, miért. 

2021. június 16., 11:59

Szerző:

Szerda reggel elérhetetlenné vált a népszerű facebookos focis mémgyűjtő oldal, a Trollfoci. Az oldal cikkünk írásának pillanatában, délután sem elérhető. 454 ezer követővel lelőtte a közösségi oldal az ikonikus magyar mémoldalt, a Trollfocit. Az Instagramon kiadtak egy közleményt, amelyben azt írták: a Facebook kilenc év után törölte az oldalukat. A döntés okáról mostanáig semmilyen értesítést nem kaptak. Megpróbálják visszaszerezni az oldalt, de ha ez nem sikerül, új oldalt indítanak. 

A már közel négyszázezer követővel rendelkező TrollFoci viccoldalt 2012-ben az angol Troll Football Facebook-oldal mintájára készítették, hogy poénkodjanak a magyar labdarúgáson. „Ha már nincsen focink, akkor legalább röhögjünk egy jót!” – ezzel magyarázta annak idején a Bumm.sk mémoldal népszerűségét.

 

 

Juan Joya Borja, azaz „El Risitas”, az ismert televíziós komikus, a TrollFoci meghívására 2016-ban még Magyarországra is ellátogatott. Ő volt az, akinek a magyar internetes közösség a Francesco Zombori nevet adta, ami egyébként Zombori Sándor labdarúgó és szakkommentátor beceneve. 

(Kiemelt kép: TrollFociOfficial Instagram)