Csak egy gólt kapott és lemosta a pályáról ellenfelét a férfi vízilabda-válogatott

Harmadik csoportmérkőzésükön a második sikerüket aratták a magyarok, 23–1-es siker a dél-afrikai válogatott ellen.

2021. július 29., 04:45

Szerző:

Az olimpiai vízilabda verseny leggyengébb csapata, Dél-Afrika volt a mieink ellenfele. Märcz Tamás szövetségi kapitány éppen ezért nem kockáztatott: Varga Dénes pihent ezen a találkozón, így Hosnyánszky Norbert vehette át tőle a csapatkapitányi karszalagot. Válogatottunk az első meccsen kikapott a görögöktől, majd sikerült legyőzni a házigazda japánokat, ez a meccs is előzetesen simának tűnt. Nem is történt meglepetés, bár annyiban igen, hogy az elején kínosan nem talált kaput a válogatott, két és fél perc kellett az első találathoz: Manhercz Krisztián a kapufa segítségével talált be. A nagyszünetben különösebb megerőltetés nélkül 9–0-ra vezettünk.

A kapitány előzetesen bejelentette, hogy lesz kapuscsere, Nagy Viktor úgy ülhetett ki a padra, hogy nem kapott gólt. Magyarország a maradék két negyedben alaposan kitömte az egyre fáradó dél-afrikaiakat, akiknek annyi öröm azért jutott, hogy nem lőtt gól nélkül zárták a mérkőzést. A végeredmény 23–1, a kötelező győzelem behúzása mellett örömteli, hogy senki sem sérült meg, illetve már minden mezőnyjátékosnak van gólja. A legjobbunk Manhercz volt, aki mind az 5 lövését a kapuba küldte.

Az A csoportban így két siker és egy vereség után 4 ponttal állunk. A következő meccsünket az amerikaiak ellen játsszuk szombaton, itthoni idő szerint 7 órakor.

(Kiemelt kép: Pásztor Mátyás, a magyar vízilabda-válogatott játékosa a dél-afrikaiak elleni tokiói olimpiai csoportmérkőzésen, 2021. július 29-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

 

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.