Magyar férfi vízilabda: kikaptunk, de nem sokon múlott

A magyar csapat a görögökkel vívta első küzdelmét. 

2021. július 25., 08:40

Szerző:

A magyar férfi vízilabda-válogatott mindössze egyetlen góllal 10-9-re kapott ki első csoportmeccsén a görög csapattól. Az EB-bajnok magyar válogatott győzelme nem sokon múlott az olimpián debütáló mérkőzésén. A játékot jól kezdte a magyar válogatott, hiszen először mi szereztünk vezetést.

Az első negyedben még 3-2-re vezettünk. A második negyedben azonban már döntetlen 6-6 volt az állás. A szoros küzdelem a harmadik negyedben fordult meg, ekkor már a görögök vezették a mérkőzést 8-9 volt az állás. A záró játékrészben a magyarok nem tudták kihasználni a helyzeteiket. A görögök azonban éltek a lehetőségeikkel és egy gólos győzelmükkel zárult  a mérkőzés.

Az MTI tudósítása szerint a magyar szövetségi kapitány, Märcz Tamás úgy jellemezte a találkozót, hogy az emberelőnyök kihasználtsága döntötte el a mérkőzést. A magyar vízilabda-válogatott edzője szerint a görögök jobban kihasználták ezeket a helyzeteket és vezetett győzelmükhöz. A magyar szakember hozzátette: „hosszú még az olimpia, most legalább megtapasztaltuk a hangulatot és a közeget”.

(Kiemelt kép: Erdélyi Balázs a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának 1. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 25-én.
MTI/Illyés Tibor)