Legyőzték a háromszoros világbajnok bokszolót

Hatalmas meglepetés történt a ringben. 

2021. szeptember 26., 12:33

Szerző:

Hatalmas meglepetésre szombat éjjel az ukrán Olekszandr Uszik legyőzte Anthony Joshuát, a a WBA, a WBO és az IBF nehézsúlyú bokszvilágbajnokát. A címekért vívott küzdelmet egyhangú pontozással nyerte az ukrán versenyző a londoni White Hart Lane Stadion 67 000 nézője előtt, írja az index.

A szakértők korábban egyértelműen azt állították, hogy Usziknak semmi esélye Joshua ellen. A fogadóirodáknál is egyértelműen a korábbi világbajnok öklöző volt az esélyes, bár voltak intő jelek a brit számára is. Az ukrán bokszoló ugyanis veretlen volt cirkáló és nehézsúlyban is. A kettejük között lévő súlykülönbség pedig mindössze kilenc kiló volt a brit javára. Mind a két versenyző olimpia aranyérmes volt a londoni olimpián, Uszik azonban jóval rutinosabbnak számít 350 amatőr mérkőzéssel a háta mögött. Joshua 35 amatőr meccs után már rögtön profinak is állt. 

A találkozó után Uszik mérlege 19-0-ra javult, 13 mérkőzést kiütéssel nyert. Joshua mérlege a vesztes meccs után pedig 24-2-re romlott. Uszik egyébként a harmadik ökölvívó a boksztörténelemben, akinek cirkálósúlyban és nehézsúlyban is van világbajnoki öve. A mérkőzés előtt kötött írt szerződésben két találkozóról állapodtak meg a felek és emiatt szinte biztosan várható visszavágó a két klasszis között. 

(Kiemelt kép forrása: Anthony Joshua Facebook oldala.)