Látványos gólokkal nyert a magyar női labdarúgó-válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 3-2-re legyőzte Észak-Írországot a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik fordulójában, pénteken Gyirmóton.

2023. október 27., 20:35

Szerző:

A magyar női labdarúgó-válogatott 3-2-re legyőzte Észak-Írországot a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik fordulójában, pénteken Gyirmóton. A 18. percben Szabó Viktória az oldalvonal mellől ívelte a labdát a vendégek kapujába. Az északírek egyenlítése után két perccel a csereként beállt Süle Dóra távolról bombázott a hálóba. A 89. percben az ellenfél büntetőből ismét egyenlített, azonban a 94. percben Csiszár Henriettának a kezdőkör közeléből elvégzett szabadrúgásába a kapu előtt Németh Hanna bele tudta tenni a cipője orrát, ezzel beállította a végeredményt.


Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló magyar együttes a következő mérkőzését kedden játssza, amikor Belfastban az északírek vendége lesz.

Eredmény, B divízió, 1. csoport, 3. forduló:
Magyarország - Észak-Írország 3-2 (1-0)

gólszerzők: Szabó V. (18.), Süle (83.), Németh H. (94.), illetve Hamilton (81.), Magill (89., tizenegyesből)

(Kiemelt képünk: Győr, 2023. október 27. Magyar játékosok gólöröme a labdarúgó női Nemzetek Ligája B divíziója 1. csoportjában Észak-Írország ellen játszott mérkőzésen a gyirmóti Alcufer Stadionban 2023. október 27-én. MTI/Tóth Zsombor)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.