Konferencia-liga selejtező: kettős győzelemmel jutott tovább az FTC

2-1-re verte a Fradi a máltai Hamrun Spartans csapatát.

2023. augusztus 17., 20:58

Szerző:

Az idegenbeli 6-1-es siker után csütörtökön a hazai visszavágón 2-1-re múlta felül a máltai Hamrun Spartans csapatát a Ferencváros, amely így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

A szigetországiak gyors góllal kezdtek, de a magyar bajnok a szünet előtt egyenlített a mali Adama Traore fejesével, a győztes találatot pedig az OTP Bank Liga nyáron megszerzett gólkirálya, Varga Barnabás lőtte a 69. percben.

A zöld-fehérek a selejtező negyedik, utolsó fordulójában a litván Zalgiris Vilnius csapatával küzdenek meg a csoportkörös szereplésért.

A litvánok a hazai 3-1-es kudarcot követően idegenben 5-0-ra kaptak ki, így kettős vereséggel maradtak alul az Európa-liga selejtezőjében a svéd Häckennel szemben.

A jövő csütörtöki első felvonást Litvániában rendezik.

(Kiemelt kép: Adama Traoré, a Ferencváros (k) és Juan Corbalan, a máltai Hamrun Spartans játékosa a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának második, Ferencváros TC - Hamrun Spartans FC mérkőzésén a Groupama Arénában 2023. augusztus 17-én. MTI/Illyés Tibor)

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.