Koppenhágában játszott döntetlent a Manchester City, Haifában kikapott a Juventus

Vendégként a Manchester City döntetlent játszott, míg a Juventus kikapott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, kedden.

2022. október 11., 21:11

Szerző:

 Koppenhágában a házigazda Köbenhavn sok mozgással az első félidőben el tudta tűntetni a két fél közötti különbséget, a VAR azonban még a házigazdáknál is nagyobb szerephez jutott a szünet előtt. A 11. percben Rodri bombázott a dán kapuba, de lövése előtt társa kezezett, amit videózás során vettek észre. A 25. percben szintén kezezés és videózás után büntetőhöz jutott a vendégcsapat, Mahrez félmagas lövését azonban Grabara hárította. A 30. percben ismét a VAR kapott szerepet, amikor Sergio Gómez egy tizenhatosnál történt lerántás miatt - perces késéssel, az esetet ugyanis le sem fújták - a kiállítás sorsára jutott. A második félidőben döntően a dán csapat térfelén zajlott a játék, a City emberhátránya ellenére is egyértelmű mezőnyfölényhez jutott, de jól védekező, pár veszélyes kontráig azért eljutott hazaiakat nem tudta megadásra késztetni. Az angoloknál Erling Haaland ezúttal a cserék közül nézte végig a mérkőzést. A City megőrizte veretlenségét, de először nem nyert. A Köbenhavn továbbra is nyeretlen, a dánok két döntetlennel és két vereséggel állnak.

Haifában a házigazda Makkabi nemcsak felvette a versenyt Juventusszal az első félidőben, hanem az elképzelés nélkül és erőtlenül futballozó olasz riválisa fölé nőtt, Atzili duplájával pedig a szünetre kétgólos előnybe került úgy, hogy akár további 3-4 gólt is szerezhetett volna. A torinói együttesből ráadásul sérülés miatt a félidő közepén kivált Ángel Di María, aki egy kontratámadásnál sprint közben kapott combjához, majd kért cserét. A második felvonásra változott a játék képe, az izraeliek elsősorban a biztonságra koncentráltak, és sikerrel őrizték meg a lefújásig kétgólos előnyüket, így három vereség után első pontjaikat gyűjtötték be a csoportban. A vesztes olaszok mérlege hasonló, egy győzelem és három vereség, és ezzel nagyon távol kerültek a továbbjutástól.
    

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:

    G csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol) 0-0

kiállítva: Sergio Gómez (30. - Man. City)
    később:
Borussia Dortmund (német)-Sevilla (spanyol) 21.00

    H csoport:
Makkabi Haifa (izraeli)-Juventus (olasz) 2-0 (2-0)
gól: Atzili (7., 42.)

Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 21.00

 
    E csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Salzburg (osztrák) 21.00
AC Milan (olasz)-Chelsea (angol) 21.00

    F csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Real Madrid (spanyol), Varsó 21.00
Celtic Glasgow (skót)-RB Leipzig (német) 21.00

(Kiemelt kép: Kamil Grabara, az FC Köbenhavn kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a G csoport negyedik fordulójában játszott FC Köbenhavn - Manchester City mérkőzésen Koppenhágában 2022. október 11-én. Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe)