Még mindig unalmas a Konferencia-liga

A magyar válogatott Kerkez Milost is foglalkoztató holland Alkmaar a belga Anderlechttel találkozik a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntőjében.

2023. március 17., 17:33

Szerző:

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában rendezett pénteki sorsoláson az is kiderült, hogy ha Kerkez és társai továbbjutnak, akkor a fináléba kerülésért majd a szintén belga Gent és az angol West Ham United párharcának győztesével kell megmérkőzniük.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 13-án, a visszavágókat pedig egy héttel később játsszák. Az elődöntőket május 11-én és 18-án rendezik, a sorozat döntőjére pedig június 7-én, Prágában kerül sor.

A negyeddöntő párosítása:

Lech Poznan (lengyel)–Fiorentina (olasz)
KAA Gent (belga)–West Ham United (angol)
AZ Alkmaar (holland)–RSC Anderlecht (belga)
FC Basel (svájci)–OGC Nice (francia)

Az elődöntőben:

Lech Poznan vagy Fiorentina–FC Basel vagy Nice
Gent vagy West Ham United–AZ Alkmaar vagy Anderlecht

(Képünkön Kerkez Milos (piros mezben), az Alkmaar magyar játékosa berúgja csapata második gólját a Lazio ellen a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a római Olimpiai Stadionban 2023. március 7-én. Az Alkmaar 2-1-re győzött. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.