Kocsis Máté tavasszal nem indul újra kézilabda szövetség elnöki posztjáért

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke nem indul újra az elnöki posztért a tavaszi tisztújításon. A szövetség kihátrálna a 2024-es női Kézilabda Európa-bajnokság társrendezéséből is.

2023. január 12., 10:27

Szerző:

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke a Nemzeti Sportban mondta el, hogy a tavaszi tisztújításon nem tervez újraindulni az elnöki posztért. Azt mondta: „a magam részéről erre egészen minimális esélyt látok, leginkább semennyit.” A kormánypárti politikus nyolc év után búcsúzna, szerinte most már más típusú elnökre lesz szükség. 

Kocsis azt is elmondta, hogy a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság társrendezéséből is kihátrálna a szövetség, mert megváltozott a helyzet ahhoz képest, amikor Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen pályázott az esemény megrendezésére.

„Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeket, így a csarnokaikat vagy tornatermeiket egyszerűen bezárják. A kettő nem fér meg egymás mellett, a kézilabda EB ezekben az időkben luxuscikk” – magyarázta Kocsis Máté. 

(Kiemelt képünk: Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke beszédet mond a magyar csörgőlabdázás napja alkalmából tartott rendezvényen a budapesti Ludovika Arénában 2022. november 28-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg a Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben büntetők után 3-2-re legyőzte az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 csapatát a Tüskecsarnokban.

Hosszan tartó betegség után, 69 éves korában elhunyt Tar Mihály, a Magyar Szumó Szakszövetség társelnöke.