Klopp nem elégedetlen, Arteta szerint az utóbbi húsz év legintenzívebb mérkőzése volt

Az Arsenal elleni szombati győzelemmel a tabella élén karácsonyozhatott volna az angol labdarúgó-bajnokságban a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool, de az 1-1-es hazai döntetlennel egyáltalán nem elégedetlen Jürgen Klopp vezetőedző.

2023. december 24., 11:21

Szerző:

„Ha valaki bizonytalan lett volna abban, hogy a tabella melyik részéhez is tartozunk, ez az eredmény megmutatta, hogy egészen az elejére. Így kell tovább folytatnunk” – mondta az éllovas elleni rangadó után a Vörösöket irányító német szakember. A mezőnyt jelenleg az Ágyúsok vezetik 40 ponttal, a Liverpool – amelyben a magyar válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt – 39 ponttal követi a londoniakat.

„A top csapatok ellen elért eredményekből és teljesítményekből kell erőt merítenünk. A Man City ellen például nem játszottunk rosszul, de nem olyan jól, mint ma” – utalt Klopp a címvédő elleni, november végi döntetlenre (1-1). Az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta úgy fogalmazott a szombati ütközet után, hogy az utóbbi évtizedek egyik legintenzívebb meccse volt. „Ez egy hihetetlen futballmérkőzés volt, az utóbbi húsz év egyik legintenzívebbje ebben a ligában. Többször is mi irányítottunk, az utolsó húsz percben jobban akartuk a győzelmet, de a döntetlen igazságos” – mondta a spanyol tréner.

(Kiemelt képünkön: Jürgen Klopp vezetőedző. és Szoboszlai Dominik Fotó: PAUL ELLIS / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.