Kiengedték a kórházból Christian Eriksent

Szívritmus-szabályozót ültettek be a dán középpályás testébe, állítása szerint a körülményekhez képest jól van.

2021. június 18., 19:18

Szerző:

Kiengedték a kórházból a dán válogatott játékosát a sikeres szívműtét után, írja a BBC. A műtéttel Christian Eriksen mellkasába ültettek egy szívritmus- szabályozót, azaz pacemakert. 

Eriksen pénteken meglátogatta csapattársait, majd hazament a családjához. Egy közleményben azt írta,

„Köszönöm az elképesztő mennyiségű támogatást. Az operáció jól sikerült, a körülményekhez képest jól vagyok. Csodálatos volt látni a srácokat az előző napi fantasztikus játékuk után. Mondanom se kell, hogy hétfőn szurkolok nekik az oroszok elleni meccsen.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 29 éves középpályás focista múlt szombaton, az Európa-bajnokság Dánia–Finnország mérkőzés 40. percében összeesett, újra kellett éleszteni. Később kiderült, Eriksennek leállt a szíve, infarktust kapott. 

Eriksent a koppenhágai kórházba vitték, ahol stabilizálták az állapotát. Nem sokkal később már a közösségi oldalán üzent, hogy jobban van.

„Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves üzeneteket és üdvözleteket, amelyeket a világ minden tájáról kaptam. Rengeteget jelent nekem és a családomnak is. A körülményekhez képest jól vagyok. Még mindig vár rám néhány vizsgálat a kórházban, de jól érzem magam. Mostantól pedig szurkolok a dánoknak a többi meccsen”

– fogalmazott a labdarúgó Instagram-bejegyzésében.

Most már szinte biztos, hogy nem folytathatja olasz klubjában, az Interben, mert ott évtizedek óta tiltják, hogy szívproblémákkal küzdő játékosok lépjenek a pályára a profi bajnokságban.

(Kiemelt kép: A dán Christian Eriksent hordágyon leviszik a pályáról a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Finnország ellen játszott mérkőzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA pool/Friedemann Vogel)