Orbán Viktor azt hitte, jó polip lenne, de nem

Orbán Viktor tippje nem talált: Szerbia simán kiesett.

2022. december 2., 22:26

Szerző:

Természetesen nem a régi olasz maffiasorozatra gondoltunk, amikor poliphoz hasonlítottuk Orbán Viktor miniszterelnököt, hanem Paulra, aki megdöbbentő pontossággal jósolta meg a 2010-es németországi világbajnokság egyes eredményeit. Nos, a magyar miniszterelnök korábban úgy vélte, hogy Szerbia nyeri majd a világbajnokságot, ami nagyjából akkora tévedés volt, mintha az ársapkák gazdaságélénkítő hatásáról beszélt volna.

A szerbek pedig mindent megpróbáltak a Svájc elleni utolsó csoportmeccsen. Hiába szerezte meg a vezetést Shaqiri a helvéteknek, szomszédaink Mitrovics és Vlahovics révén fordítottak. Ezután viszont jött a csattanó: Embolo még a szünet előtt egyenlített, Freuler pedig közvetlenül a fordulás után előnyhöz juttatta Svájcot, és mint kiderült, egyben a végeredményt is beállította. A miniszterelnöki favoritok így egy döntetlen (Kamerun, 3-3) mellett két vereséggel (Brazília, 0-2; Svájc 2-3) tökutolsók lettek a csoportban.

A másik mérkőzés újabb szenzációt hozott: Kamerun Aboubakar ráadásban szerzett góljával legyőzte a jóval esélyesebb, és mindvégig fölényben játszó Brazíliát. A brazilok nyilván megérezték Neymar hiányát, meg aztán édesmindegy is volt nekik, hiszen így is csoportelsőként kerültek a nyolcaddöntőbe, ahol Dél-Korea lesz az ellenfelük, míg Svájc Portugáliával mérheti össze tudását a legjobb nyolc közé jutásért.

Eredmények, G csoport:
Szerbia–Svájc 2-3 (2-2)
Kamerun–Brazília 1-0 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. Brazília 6 (3-1), 2. Svájc 6 (4-3), 3. Kamerun 4 (4-4), 4. Szerbia 1 (5-8).

(Képünkön a svájciak ünneplik a Szerbia elleni győzelmet, amely továbbjutást ért a katari világbajnokságon a dohai 974 Stadionban 2022. december 2-án. Fotó: Ina Fassbender / AFP)