Katar 2022 – a Gracenote elemzése szerint brazil-portugál döntőre van a legnagyobb esély

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a negyeddöntők előtt Brazília-Portugália döntőre van a legnagyobb esély a katari labdarúgó-világbajnokságon.

2022. december 7., 12:59

Szerző:

A Nielsen adatelemző leányvállalata szerint a végső sikerre változatlanul a rajt előtt is favoritnak tartott braziloknak van a legnagyobb esélyük a döntőbe jutásra, jelenleg 25 százalék. Tite csapata az elődöntőben találkozhat dél-amerikai riválisával, Argentínával, melynek 20 százalék az esélye a világbajnoki címre, míg a másik ágon most a portugálok a favoritok, 13 százalékos nyerési eséllyel. Őket Hollandia és a címvédő Franciaország követi egyformán 11 százalékkal, majd Anglia tízzel. Marokkónak hat, az előző vb-n ezüstérmes Horvátországnak öt százalék esélyt adnak.

A döntő párosításával kapcsolatban most a brazil-portugál párharcé a legnagyobb esély a Gracenote-nál 11,9 százalékkal, a legjobb négy közé pedig az elemzés szerint Brazília (70 százalék), Portugália (59), Argentína (58) és Franciaország (51) fog bekerülni. A legszorosabb negyeddöntőnek a francia-angol tűnik az adatok alapján.

A Gracenote háromnegyed részben eltalálta a legjobb nyolc közé került válogatottakat, a rajt előtti előrejelzéséhez képest a spanyolok helyére a horvátok, a belgák helyére pedig a marokkóiak kerültek.

(Kiemelt képünk: A brazil játékosok, miután 4-1-re győztek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. december 5-én. Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu)