Kárpátaljai kézilabdacsapat indul a magyar harmadosztályban

Az ukrán élvonalbeli Karpati Uzshorod női kézilabdacsapata a következő idényben a magyar NB II észak-keleti csoportjában indul.

2022. július 21., 19:10

Szerző:

Az ungvári együttes a tabella negyedik helyén állt, amikor február elején az orosz támadás miatt félbeszakadt a bajnokság. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a honlapján jelentette be, hogy még rendelkezésre állt egy hely a harmadosztály észak-keleti csoportjában, így el tudták fogadni a Karpati jelentkezését.

Az ungváriak Hajdúnánáson játsszák majd hazai mérkőzéseiket, eredményeik beleszámítanak a bajnoki végeredménybe, de a klub a szabályok szerint a szezon végén nem juthat fel az NB I/B-be. Novák András, az MKSZ operatív igazgatója hangsúlyozta, hogy az ukrajnai háborús helyzet a sportot, a sportolókat is súlyosan érinti. Emlékeztetett, hogy az MKSZ az utóbbi hónapokban segélyszállítmányokkal, gyűjtéssel is igyekezett a menekültek sorsán javítani, most pedig sportszakmai szempontból is tud segíteni.

„A határon túli magyar kézilabdázás támogatását egyébként is szinte alapfeladatunknak érezzük. Az ungváriak jelentkezését a magyar bajnoki rendszerbe örömmel vettük, több szinten támogatjuk versenyzésüket. Biztos vagyok benne, hogy a sportolók, sportszakemberek számára is megfelelő versenyeztetési lehetőség lesz a szeptemberben induló bajnokság”

– nyilatkozta.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Tegnap 22:01

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.