Izraeli túszok képei lepték el szerda este a felcsúti stadion lelátóit

Az izraeli válogatott a Pancho Arenában játszotta Svájc elleni EB-selejtezőjét. Az esemény nem csak a fociról szólt, ugyanis izraeli túszok képei lepték a felcsúti stadion lelátóit.

2023. november 16., 14:56

Szerző:

Izrael mellett több európai országból is érkeztek szurkolók a meccsre, ami a futballnál sokkal többről szólt – írja az Euronews. „Összetört a szívünk, de ez egy olyan pillanat, amikor mind összefogunk, hogy szurkoljunk a csapatunknak, hogy támogassuk az országunkat, amely a története legsúlyosabb terrortámadásán ment keresztül. Próbálok nem sírva fakadni, de óriási dolog számomra, hogy itt lehetek” – mondta elcsukló hangon egy szurkoló, egy másik pedig arról beszélt, hogy a terroristák el akarták tüntetni őket a Föld színéről, de a történtek miatt csak még erősebbé váltak.

Izraelben a háború miatt jelenleg nem rendeznek sporteseményeket, de több ország is felajánlotta, hogy otthont ad a válogatott mérkőzéseknek. A választás azért esett Magyarországra Izrael budapesti nagykövete szerint, mert itt biztonságban érzik magukat a sportolók, és jó tapasztalataik vannak Magyarországgal kapcsolatban.

A meccset rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett rendezték meg. A környéken több száz rendőr és biztonsági őr ügyelt a rendre, és már a stadion előtti utcába is csak az mehetett be, akinek jegye volt. A stadionban pedig mindent úgy alakítottak, mintha valóban hazai pályán játszott volna az izraeli válogatott, a feliratoktól a műsorközlő szövegekig.

A meccs végül 1-1-es döntetlennel zárult. Izrael a következő selejtezőjét is Felcsúton játssza, szombaton Románia ellen lép pályára a csapat. A szerdaihoz hasonlóan az a mérkőzés is rendkívül fontos lesz: Románia Izrael előtt áll a csoportban, és a jelenleg harmadik helyen álló izraeliek már csak akkor tudják megelőzni őket, ha szombaton győznek. Most az a legvalószínűbb, hogy Izrael Svájc és Románia mögött a harmadik helyen fog végezni a csoportban, ami azt jelentené, hogy pótselejtezőt kellene vívnia az EB-részvételért.

(Kiemelt képünkön: Pancho Aréna, Felcsút. Pancho Aréna Facebook oldala)

09:43

Az október végi nagy-britanniai halálos baleset után kötelezővé teszi a nyakvédő használatát valamennyi rendezvényén a Nemzetközi Jégkorong Szövetség. A magyar szövetség (MJSZ) – mivel az utánpótlásban már eddig is kötelező volt a viselése – a következő idénytől írja elő a felnőttek számára az alkalmazását.

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, valamint Makk Ádám, a Pető Intézet kerekesszékes vívóklubjának létrehozója részesült elismerésben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának hétfői gáláján a Városligeti Műjégpályán.