Felcsútot bevette a Moszad

Az izraeli-válogatott a Pancho Arénában játssza soronkövetkező Eb-selejtezőjjét Svájc csapata ellen, különleges biztonsági intézkedések mellett.

2023. november 15., 20:39

Szerző:

A világ jelenleg talán legjobban őrzött futballistái rúgják a bőrt a felcsúti Pancho Arénában. Nem bajnoki trófeát birtokló együttestől van szó, sokkal sajnálatosabb esemény, hogy az izraeli labdarúgó-válogatott – tekintettel az országot sújtó háborús helyzetre – idegenben, jelesül egy magyar pályán kényszerül hazai meccseit lejátszani. Ez az oka, hogy Felcsút légterét rendőrségi helikopterek zaja veri el, kamerák kerültek a stadionhoz vezető útvonal számos villanyoszlopára, s a terrorelhárítás emberei, valamint az izraeli titkosszolgálat ügynökei járják az alig 1500 lakosú települést, akiket azonban az avatatlan, de talán még az avatottabb szemek sem igazán tudnak felfedezni – olvasható a Blikk helyszíni tudósításában.

A Blikk munkatársai a helyszínen győződtek meg arról, hogy a sportolók biztosítását nem bízták a véletlenre. Nem véletlenül, hiszen a hírek szerint már saját hazájukban is azzal fenyegettek a Hamász terroristái, hogy rakétával támadják őket, külföldi utazásukhoz, minden egyes játékos mellé az izraeli titkosszolgálat, a Moszad embereit jelölték ki védelemként.

Azért játszunk itt, mert más csapatok nem akarnak Izraelbe jönni, mivel most sajnos háborúban állunk – mondta Izrael magyarországi nagykövete, Jakov Hadas-Handelsman. Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szoros kapcsolata, valamint Orbán futball iránti elkötelezettsége szerepet játszott abban, hogy Felcsútra esett a választás. De itt is kiemelten kell foglalkozni a biztonság kérdésével – tette hozzá.

A Blikk információi szerint a hazai terrorelhárítók kiemelt feladatként kezelik az izraeli csapat két egymást követő mérkőzését, az elmúlt napokban szinte észrevétlenül megszállták a települést, és ezúttal nem Orbán Viktor kormányfő háza a legvédettebb objektum, nem állt előtte egyetlen autó sem. A stadionra és környékére koncentrálják erőiket a hatóságok.

(Kiemelt kép forrása: MKKP Felcsút  Facebook oldala)

Tegnap 19:20

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.