Orbán szomszédjában játszik az izraeli válogatott

A felcsúti Pancho Arénában játssza hazai mérkőzéseit az izraeli labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat novemberi játéknapjain.

2023. október 31., 18:52

Szerző:

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi híradása szerint 15-én Svájc, 18-án pedig Románia lesz az izraeliek ellenfele. A mérkőzések rendezője minden esetben az izraeli szövetség (IFA), mivel a találkozókon nézők is részt vehetnek, a jegyek értékesítését is az IFA intézi, ugyanakkor az MLSZ az EB-mérkőzések zavartalan előkészítéséhez és lebonyolításához minden szakmai segítséget megad. 

Az izraeli válogatott a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt nem játszhat hazai környezetben pályaválasztóként. 

„A jelenlegi helyzetben az MLSZ számára nem volt kérdés, hogy az UEFA és az izraeli szövetség – illetve áttételesen az aktuális ellenfeleik – segítségére siet, és kérésükre felajánlja semleges helyszínként a magyarországi sportlétesítményeket, ezzel járulva hozzá, hogy a válogatott összecsapásokat meg tudják rendezni az előzetesen kijelölt versenyidőszakban” – áll az MLSZ beszámolójában.

(Kiemelt: Orbán Viktor magyar miniszterelnök háza és a Pancho Aréna Felcsúton, 2017. szeptember 15-én. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.