Hosszú Katinka visszavonul?

A világklasszis válaszolt a híresztelésekre.

2022. január 15., 16:17

Szerző:

Bár a napokban arról szóltak a hírek, hogy Hosszú Katinka befejezi a pályafutását, a háromszoros olimpiai bajnok a Nemzeti Sportnak elárulta, egészen más terveket dédelget a fejében. 

Hosszú Katinka az interjúban világosan kijelentette, hogy egyelőre esze ágában sincs visszavonulni.

Hosszú Katinka a lapnak elmondta, hogy a tokiói olimpia nem sikerült számára jól, de nem is érezte, hogy sikerült volna jól felkészülnie rá a járvány miatt.

„Egyértelműen kijelenthetjük, hogy én aztán tényleg megsínylettem a koronavírus-járványt. Utálok kifogásokat keresni, Tokió előtt sem tettem, noha valójában azt sem tudtam, mi történik velem és körülöttem: egyszerűen nem voltak kapaszkodóim, nagyjából nyolc éve nem történt olyan velem, mint a járvány idején. Nem voltak versenyek, nem haladtam a megszokott út mentén, nem tudtam egyről a kettőre lépni, kicsit úgy éreztem, emiatt hátrányban is vagyok a többiekhez képest”

Ha ez még nem lett volna elég, Tokió kiheverése után koronavírusos is lett, újabb kihagyás várt rá. A nagy pihenés után viszont újult lendülettel vetette magát munkába és hatalmas célt tűzött ki maga elé Hosszú.

„Szeretném, ha én lennék az első úszó a világon, akinek száz érme van a világversenyekről. Eddig kilencvenhatot szereztem, és ugyan már ezzel is én vezetem ezt a különrangsort, nagyon motivál, hogy magyar úszó, nevezetesen én legyek az, aki először eléri a százat.”
– tette hozzá az úszó.  
 

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 24-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)