'Hiányosan és meggondolatlanul' kezelték Diego Maradonát orvosai halála előtt

Ezt egy orvosi szakértőkből álló bizottság mondta ki.

2021. május 2., 12:00

Szerző:

Nem tanúsítottak kellő odafigyelést Diego Maradona orvosai, mielőtt a legendás futballista meghalt tavaly novemberben, írta a BBC. A sportoló épp egy agyrögműtétből épült fel, és alkoholfüggőséggel is kezelni kellett volna. Egy most nyilvánosságra hozott orvosi jelentés szerint az orvosok „a végzetre bízták” Maradona sorsát, és hiányosan jártak el a kezelés során.

A hetvenoldalas jelentést egy orvosi szakértőkből álló bizottság készítette, akiket az argentin ügyészség kért fel erre. Azt is leírták, hogy Maradona jobban járt volna, ha kórházban, és nem otthonában kezelik.

Az országban jelenleg is folyik a vizsgálat a futballista halálának körülményeiről. Többek között Leopoldo Luque-ot, Maradona személyi orvosát, és a pszichiáterét is vizsgálják. Az orvos házában korábban már razziázott a rendőrség. A hatóságok szerint akár emberölés miatt is vádat emelhetnek ellene.

(Kiemelt kép: Diego Maradona legendás argentin labdarúgó rögtönzött emlékhelye a nápolyi San Paolo stadionnál, 2020. november 26-án. A Napoli egykori játékosa előző nap hunyt el 60 éves korában. MTI/EPA | Ciro Fusco)