Hazaküldték a katari vb-ről az argnetin-holland meccs játékvezetőjét

Nem vezet több meccset a katari világbajnokságot Mateu Lahoz játékvezető, aki rekord mennyiségű sárga lapot osztott ki az Argentína-Hollandia negyeddöntő mérkőzés alatt.

2022. december 12., 15:29

Szerző:

A spanyol játékvezetőt rengeteg kritika érte a negyeddöntőn hozott döntései miatt – írta az Index.

Két kispadon ülő játékos is kapott sárgát, mielőtt beálltak volna, illetve miután lecserélték őket. A meccset, amelyen Lahoz összesen 15 sárgalapot osztott ki, az argentínok nyerték tizenegyesekkel. Lefújás után rengeteg focista nyilatkozott éles bírálattal a spori teljesítményéről. A dél-amerikaiak csapatkapitánya, Lionel Messi azt mondta, nem beszélhet a játékvezetőről, mert megbüntethetik, ugyanakkor megjegyezte: „ez a bíró nem nőtt fel ennek a mérkőzésnek a szintjéhez.”

Hétfő délelőtti hírek tanúsítják, hogy a FIFA sem volt megelégedve Lahozzal, ugyanis közzétették, hogy hazaküldték Katarból Lahozt, és sem a hátralévő két elődöntőben, sem a helyosztókon nem jut szerephez.

Az Index hozzátette: „A négy között egyébként az argentin–horvát összecsapáson az olasz Daniele Orsato, a Franciaország–Marokkó-meccsen pedig a brazil Raphael Claus dirigál majd. A bronzmérkőzés és a finálé bíróküldését később jelöli majd ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.”

(Kiemelt képünk: Az argentin válogatott támadója, Lionel Messi (10.) vitatkozik a spanyol játékvezetővel, Antonio Mateu Lahozzal a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének Hollandia-Argentína mérkőzésén a Dohától északra fekvő Lusail Stadionban 2022. december 9-én. Fotó: FRANCK FIFE / AFP)