Hárspataki Gábor ezüstérmes a karate-vb-n

Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert a férfi 75 kilogrammosok között küzdelemben (kumite) a Papp László Budapest Sportarénában zajló 26. karate-világbajnokságon.

2023. október 28., 14:22

Szerző:

Hárspataki Gábor, az MTK 27 éves, olimpiai bronzérmes karatékája, az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal csapott össze a szombati döntőben, s egy határozott fejre mért ütéssel megszerezte a vezetést, de az ellenfele a videóbíró segítségével fordított, testrúgásért két pontot kapott.

A folytatásban taktikai csata zajlott a tatamin, majd az utolsó percre fordulva felpörögtek az események, Hárspataki támadott, de Abdelaziznak ítéltek pontot a bírók, majd egy újabb ütéssel szépített a magyar versenyző. Az utolsó pillanatokban egy hárompontos akcióval úgy tűnt, Hárspataki eldöntötte a világbajnoki cím sorsát, ez azonban a videós elemzés alapján időn túl történt, így végül maradt a 3-2-es vereség.

(Kép: Hárspataki Gábor / Facebook)

 

 

Remekül sikerült a szezonzáró a magyar bothúzóválogatott számára, a tizenhárom fős magyar csapat a Breznóban rendezett Európa-bajnokságról nyolc éremmel térhetett haza. A csapatvezetőből versenyzővé előlépő Deli Tamás Európa-bajnoki címe mellett Véró Alex állhatott még fel a dobogó tetejére, ő pedig rögvest megszerezte abszolútban a Magyarország valaha volt legjobb helyezését is.