Kitartó küzdelem után döntetlent játszottak a magyarok a franciák ellen

Vége a mérkőzésnek: 1–1. Percről percre tudósítunk a magyar–francia meccsről.

2021. június 19., 14:45

Szerző:

Izgalmas meccs ígérkezik szombaton is. A magyar válogatott lép pályára a francia nemzeti tizeneggyel szemben. A mérkőzés 15 órakor kezdődik. Marco Rossi megváltoztatta a magyar válogatott kezdőcsapatát, a jobb oldalon Lovrencsics Gergő helyett a francia származású Nego Loic került a kezdőbe. Az olasz edző szokás szerint 3-5-2-es felállásban küldi pályára együttesét.


16:55
Vége! Magyarország–Franciaország: 1–1. 

16:53
Szabálytalanságot követett el Mbappe. Michael Oliver mindent látott, sípszó. Fiola lépett oda, de későn, így ellenfele földre került. Franciaország szabadrúgása következik ígéretes távolságból. Pattanásig feszülnek az indulatok. Több mint száz percig viaskodhat a két csapat egymással, egyelőre döntetlen a mérkőzés.

16:50
A játékvezető lefújja a szabálytalanságot és szabadrúgást ítél. Elsőre úgy tűnt, mintha Kante lett volna a szenvedő alany, de végül a játékvezető őt ítélte szabálytalannak. Lovrencsics dobott, Tolisso szerelt. Lucas Digne lőtte középre a labdát. Szerencsétlenségére a védők odaértek és tisztázni tudtak. A partjelző lenget, bedobással jöhet Magyarország. Négy perc a hosszabbítás.

16:48
Digne beadással próbálta helyzetbe hozni a francia csapatot. A védők hamarabb odaértek, hárították a veszélyt. A francia kapitány Didier Deschamps cserélt: Dembele nem tudta folytatni, Thomas Lemar lép helyette pályára.

16:45
Gulácsi a kapuban ugrik fel és húzza le Griezmann szögletből beívelt labdáját. Szépen veszi át a labdát Mbappe egy precíz passzt követően az ötösön belül. Lövésére a kapusnak volt ideje felkészülni, így odaér a kapu közepébe tartó labdára. Briliánsan védett. Tolisso kapta a labdát a büntetőterületen belül és ellőtte a labdát a bal alsó sarok irányába. Nem volt elég erő a lövésben, így Gulácsi könnyedén védett. Kleinheisler számára ennyi volt, őt a friss erő, Lovrencsics váltja. Az arénában zúg a „Mindent bele!”.

 

16:40
Rövid passzok, hosszú passzok, labdajáratás. Franciaország remekül működik csapatként, a labda játékostól játékosig jár. Az ellenfél bele sem tud érni a labdába. Dembele beadta a labdát, de a védők tisztázni tudtak. Kante vitte földre ellenfelét. Michael Oliver megállította a játékot, de lapot nem adott a szabálytalanságért. A játékosok és a szurkolók között is egyre nagyobb a feszültség. Még mindig döntetlen a meccs.

16:37
Cserék! Schäfer helyén Cseri Tamás. Didier Deschamps francia kapitány is úgy dönt, megpróbálja felpezsdíteni csapatát. Pogba helyére Corentin Tolissót állítja be, Benzema helyére pedig Giroud-t.

16:34
Dembele küldött egy remek passzt a kapu elé. Az egyik védő jól ér vissza és kirúgja a labdát. Pogba forgatott be egy védőt, aztán kapura is lőtt a tizenhatosról, de a labda messze elkerülte a kapu bal oldalát. Sallai vette át a labdát a tizenhatoson belül és lőtt. A labda a jobb alsó sarokba ment volna, Hugo Lloris kivédte, marad az 1–1.

16:30
Mbappe kihagyott ez óriási helyzetet. Jó labdát kapott a szabadrúgást követően és közelről kapura lőtt, de a labda kicsivel elkerülte a kapu jobb oldalát. Ivószünet miatt most áll a játék.

16:27
Antoine Griezmann jókor volt jó helyen, ezért övé lett a labda, amit be is lőtt a kapu jobb oldalába. GÓL! A francia válogatott kiegyenlített, az állás 1–1.

16:24
Kleinheisler próbálta helyzetbe hozni kapu előtt álló társát, de a védők gyorsan reagálnak és megállították a támadást. Griezmann bosszankodik, mert jól indult meg a labdával, de a beadása gyengére sikerült. A labda kiment a pályáról, Magyarország jön kirúgással. A francia szurkolók arcán a kétségbeesettség, a magyaroké valami egészen más tükröz. Dübörög az aréna. A második félidőben egyáltalán nem játszik jobban a francia válogatott.

16:21
Dembele került helyzetbe és szép lövést mutatott be közepes távolságból, lövése azonban kipattant a jobb kapufából. Sallai vette át a labdát, átjutott egy védőn és közepes távolságból lőtt, a kapu jobb oldala mellé.

16:18
Franciaország rövidpasszos játékkal őrzi a labdát, az utolsó passzra azon a magyar ellenfél le tudott csapni. A franciák cserélnek. Adrien Rabiot adja át a helyét csapattársának, mostantól Ousmane Dembele a pályán.

16:15
A szabadrúgást Griezmann végezte el, de labdáját kivágták. Ezután Lucas Digne próbált kapu elé ívelni, ám a labda túl közel került a kapushoz, Gulácsi szerencsére lehúzta.

16:12
Pogba tudott elég területhez jutni, hogy távolról veszélyeztetni tudja az ellenfél kapuját. Lövése azonban elsuhant a kapu jobb oldala mellett. Sárga lap! Botka Endre kapja.

16:08
A játékvezető sípszavára kezdetét veszi a második félidő. Sallai támadó szabálytalanságot követ el. Digne passzolta a labdát Kylian Mbappe elé, de a passz hosszú, az akciónak így vége. Nagy Ádám húzta vissza ellenfelét mezénél fogva, de ezt jól látta Michael Oliver játékvezető is, meg is állítja a játékot.

15:51
Adrien Rabiot mutat be veszélyes passzt. Az ellenfél védelme azonban időben reagál és elhárítják a veszélyt. Michael Oliver játékvezető sípol, vége az első félidőnek.

15:47
Fiola fejezte be remekül az akciót. Helyet csinált magának egy jól átvett passzt követően a kapu előterében és belőtte a labdát a bal alsó sarokba. GÓL! Vezetünk a világbajnok franciák ellen

15:45
Mbappe passza nem volt jó egyik csapattársának sem. A labda kiment a pályáról, Magyarország jöhet kirúgással. 5 perc lesz a hosszabbítás. Michael Oliver állítja meg a játékot. N'Golo Kante volt kénytelen taktikai szabálytalanságot elkövetni. Sallai helyezkedett jól a tizenhatos előtt és kapura lőtt, de a labdával egyik csapattársát találta el.

15:42
Benzema kapott okos passzt, amelyből több is lehetett volna, de a védelem időben közbeavatkozik. A labda kiment az alapvonalon, Magyarország jöhet kirúgással. Benzema próbál csapattársához passzolni a tizenhatoson belül. Mbappe át is venné a labdát, de a védelem tisztázni tud előle.

15:38
Kleinheisler rántotta le ellenfelét Michael Oliver pedig lefújta a szabálytalanságot. Franciaország lassítja a játék ritmusát, egyérintőzve tartják a labdát. Az ellenfélnek nincs könnyű dolga, labda nélkül kell mozogniuk, labdaszerzésben reménykedve. Magyarország eddig egyszer, Franciaország hatszor lőtt kapura.

15:36
Pogba előtt nyílik lehetőség a gólszerzésre, de nem tud élni vele, a kapu jobb oldala mellé lő.

15:33
Mbappe tartott bemutatót egyéni képességeiből, szépen cselezte be magát a tizenhatoson belülre. Sajnos a lövés már nem volt szép, a labda a kapu bal oldala mellé ment. Benjamin Pavard próbálkozott beíveléssel, de labdája a kapu előtt nem talált csapattársat. Mbappe tálalt remek labdát Benzema elé, ő pedig a tizenhatosról lőtt, hajszálnyival a kapu jobb oldala mellé. A labda kiment a pályáról, Magyarország jöhet kirúgással.

15:27
Mbappe szabadrúgása igencsak gyengére sikerült, a labda a sorfalról pattant le. Marco Rossi kénytelen cserélni. Szalai megsérült, nem tudja folytatni a játékot. Nemanja Nikolic váltja.

15:24
Szalai vállalt fel egy ütközést. Meglátjuk, hogy tudja-e folytatni. Schäfer túl hevesen próbált játékba avatkozni. Michael Oliver lefújta a szabálytalanságot. Franciaország szabadrúgásával folytatódik a játék. Ígéretes helyzet. A játékvezető ivószünetet rendel el. A drukkerek még mindig kitartóan szurkolnak. Nagyon meleg van.

15:21
Most Benzema ad be a bal oldalról, de már a tizenhatoson belülről, Mbappé hátrafelé mozogva próbál fejelni, de most sem találja el a kaput.

15:19
Mbappe kerül szépen helyzetbe, jól érkezett a beadásra, de fejese nem elég pontos és a labda messze a felső léc fölé megy. Michael Oliver állította meg a játékot. Presnel Kimpembe szabálytalanságát kellett lefújnia, aki túl agresszíven próbálta megszerezni a labdát.

15:17
Lucas Digne tette oda a labdát Mbappe fejére, aki az ötösről fejelt, de nem talált kaput, a labda a kapu jobb oldala mellé ment.

15:14
Benzema veszi át a felé érkező indítást és gondolkodás nélkül izomból megcélozza laposan a kapu bal oldalát. A kapus jó helyen állt, így védeni tudta a lövést.

15:12
Botka a labda helyett az ellenfél lábát rúgta el. Michael Oliver lefújta a szabálytalanságot. Pavard rontott, a kapu elé próbált passzolni, de labdája pontatlan volt, a védők könnyedén blokkolni tudták. A stadionban a hangulat eszméletlen. A szurkolók kiabálnak, rigmusokat skandálnak. 

15:09
Griezmann szöglete nem talál csapattársat a tizenhatoson belül. Szép tisztázás volt! Pogba kapott lapos passzt, de nem tudja átvenni, az egyik védő szereli. Az asszisztens a szögletzászlóra mutat, Franciaország szöglete következik. Pavard kap sárga lapot és ezért haragosan néz a játékvezetőre. Valószínűleg túl szigorúnak találja az ítéletet. Sallai megy oda elvégezni a szabadrúgást, de az ellenfél védelme tisztázni tud. A játékvezető Magyarország javára ítélt szögletet, amiből de nem lett gól, Hugo Lloris lehúzta a labdát.

15:08
Fiola cselsorozatát követően nem tud lőni, tisztáznak előle. Griezmann próbálta csapattársai fejére varázsolni a labdát, de rossz volt a beadás, nem került csapattárshoz.

15:05
Botka ápolást kér, miután az előző összecsapásban összeszedett néhány horzsolást.

15:01
Raphael Varane rángatta meg ellenfele mezét, Michael Oliver pedig lefújja a szabálytalanságot. Szabadrúgás. Magyarország lehetőségével folytatódik a mérkőzés. Sallai próbálkozik gólszerzéssel a szabadrúgást követően. Az egyik védő azonban kifejeli a labdát és elhárítja a veszélyt.

15:00
Elkezdődött! A magyar válogatott indította el a labdát.

14:57
Orbán Viktor is kint van a meccsen.

14:54
A nemzeti himnuszokat éneklik a labdarúgók.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nagy Á. – Nego, Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai

A francia válogatott kezdőcsapata:
Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Kanté, Pogba, Rabiot – Griezmann, Benzema, Mbappé

14:45
Negyed óra múlva kezdődik a mérkőzés. A szurkolók már a Puskás Stadionban.

(Kiemelt kép: A magyar csapat tagjai köszöntik a szurkolókat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)