Hamilton rajtolhat vasárnap az első helyről

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

2023. július 22., 17:55

Szerző:

A 38 éves Hamilton részéről ez az idei első és pályafutása 104. pole pozíciója, a Hungaroringen kilencedik alkalommal indulhat az élről. 

 A második helyen a Red Bull kétszeres világbajnok, címvédő holland pilótája, Max Verstappen végzett mindössze három ezredmásodperces lemaradással, míg a harmadik időt a McLarennel versenyző brit Lando Norris érte el.

Mellőle a csapattárs Oscar Piastri indulhat majd, míg az ötödik rajtkockát meglepetésre az Alfa Romeóval versenyző kínai Csou Kuan-jü szerezte meg – írja a 24.hu.

(Kiemelt kép: az első helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője középen, a második helyen végzett Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája jobbra és a harmadik helyezett Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése után a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.