Halfvarssonnak lefagyott a hímtagja

Igen kellemetlen sportsérülést szenvedett a svéd sífutó Finnországban.

2023. november 28., 14:12

Szerző:

Mínusz 15 Celsius-fok volt, amikor a finnországi Rukában megkezdődött az északisízők 2023–2024-es világkupa-sorozata vasárnap, így történhetett, hogy a 20 kilométeres táv alatt lefagyott Calle Halfvarsson svéd sífutó pénisze – írja a BBC nyomán a Telex. Halfvarsson a svéd Expressen című lapnak beszélt a történtekről.

„Lefagyott a péniszem. Tényleg. A fenébe, tíz percig kellett feküdnöm a sátorban, hogy felmelegítsem. Rohadtul fájt. Borzalmas”

– magyarázta a svéd lapnak a sportoló. 

Halfvarsson már korábban is szenvedett ugyanilyen sérülést. A sífutók általában szűk versenyruhában és vékony alsóruhában versenyeznek, ezért  különösen érzékenyek lehetnek a végtagok – vagy akár a pénisz – kihűlésére.

(Kiemelt képünk: A svéd Calle Halfvarsson a FIS Északi Sí Világbajnokság férfi sífutó 50 km-es tömegrajtos klasszikus versenyén Planicában 2023. március 5-én. Jure Makovec / AFP)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.