Mészáros Lőrinc vejével kell egyezkednie a szombathelyi kéziseknek, ha edzeni akarnak, hiába a városé a Haladás sportcsarnoka

2019. július 9., 10:17

Szerző:

Ahogy arról hétfőn a 168 Óra is beszámolt, egyelőre nincs se az edzései, se a mérkőzései lebonyolítására alkalmas csarnokkal megállapodása az első osztályba feljutó szombathelyi női kézilabda csapatnak, az SZKKA-nak.

A csapat mindössze négy, kiemelt mérkőzésre állapodott meg az Arena Savariával, azonban a szezon többi részére egyelőre nincs helyszínük. Kézenfekvő lenne a Haladás Sportkomplexum részét képező csarnokot használniuk, azonban az üzemeltető cég jelezte, hogy mindössze este 10 óra és reggel 8 óra közötti időszakot tudják felajánlani, ami érthető okokból nem volt elfogadható a csapatnak.

Gál Sándor, a sportkomplexum ügyvezetője az ugytudjuk.hu-nak azt válaszolta, hogy hiába született városi közgyűlési döntés az önkormányzat által is finanszírozott csarnok biztosításáról, van egy másik szerződés, amely nem engedi, hogy a kézisek használják a csarnokot.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/ugytudjuk.hu

Ugyanis a városnak és sportkomplexumnak egy korábbi megállapodása van a közelmúltban Mészáros Lőrinc vejéhez, Homlok Zsolthoz került Haladás VSE-vel, ami reggel 8 és este 10 között használhatja, mások részére kiadhatja a csarnokot.

Ez azt jelenti, hogy a kéziseknek nem a városi fenntartású sportkomplexummal, hanem Homlik Zsolt sportegyesületével kell megállapodni. Gál tájékoztatása szerint az első egyeztetésre kedden kerül sor a HVSE és az SZKKA között.