Elődöntős lett Nagy Tímea

Nagy Tímea győzött a 81 kilogrammosok súlycsoportjának szerdai negyeddöntőjében, így már biztosan érmes a montenegrói Budvában zajló női ökölvívó Európa-bajnokságon.

2022. október 19., 20:39

Szerző:

A magyar küldöttségből utolsóként ringbe lépő korábbi kétszeres világbajnoki bronzérmes öklöző a napot záró összecsapást megosztott pontozással, 3-2-re nyerte a török Eda Yenilmaz ellen. Az öt pontozó közül négy látta jobbnak a magyar bokszolót az első menetben, ugyanez volt az arány, de fordítva a másodikban, a harmadik menet végén pedig Nagyot hárman, a törököt pedig ketten hozták ki győztesnek, így Nagy Tímea jutott a legjobb négy közé.  

A hétfős magyar küldöttségből rajta kívül senki nem jutott túl a negyeddöntőn. Elödöntős mérkőzését pénteken rendezik.

(Kiemelt kép: Nagy Tímea (kékben) és az orosz Zenfira Magomedaljeva a 64. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny női 75 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2020. február 7-én. fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Tegnap 22:06

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.