Eldőlt: lesz Formula–1-es Magyar Nagydíj jövőre is

A Magyar Közlöny legutóbbi számában került kihirdetésre, hogy 2032-ig mindenképpen biztosított a hazai Formula–1 megrendezése.

2023. március 31., 11:28

Szerző:

A kormány a Hungaroring Zrt. létesítményfejlesztésével és az F1-es Magyar Nagydíj megrendezésének 2032-ig történő meghosszabbításával kapcsolatban egyetért a versenypálya bemutatott fejlesztésével, ami elősegíti, hogy a továbbiakban is meg lehessen rendezni hazánkban a viadalt – idézi a Közlönyben megjelenteket az Index.

A kormány a gazdaságfejlesztési miniszter hatáskörébe utalja, hogy „tegye meg a szükséges intézkedéseket a Hungaroring tulajdonosi joggyakorlóként történő kijelölése érdekében”, amire a határozat közzétételétől számítva 15 napja van.

A kormány egyetért továbbá a futamra vonatkozó versenypromóciós megállapodás és a nemzetközi szerződések 2032-ig történő megújításával.

S hogy mindezt mennyibe kerül az államnak? A 2024-es rendezői jogdíj pontosan 49 684 662,80 amerikai dollár, ami mai árfolyamon 17,4 milliárd forint. Az összeget évente két százalékkal emelik.

Minderről a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a Hungaroring Sport Zrt-vel tart közös sajtótájékoztatót a  mogyoródi pályán kedden.

(Kiemelt kép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 31-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)